Woonschepen

Sinds de oprichting van SRF in 1975 restaureren en verbouwen wij onder andere charterschepen en Luxe Motors. Deze schepen moesten naast het nodige onderhoud ook uitgerust worden met meer techniek aan boord om zo aan de wensen van de gasten te kunnen voldoen. Het installeren van (uitgebreide) systemen aan boord van bestaande zeil en- of vrachtschepen om zo het comfort te verhogen is van oudsher één van onze expertise.

In de jaren tachtig kwam er steeds meer animo voor het wonen op het water in de grote steden en werden veel schepen verbouwd tot woonschip. Door onze passie voor het restaureren van schepen in de chartervaart was het voor ons logische stap om aan deze vraag te voldoen. De technieken werden beter en betrouwbaarder en zo werd het wonen op het water ook bereikbaar voor mensen die niet wilde inboeten op het comfort van een woonhuis maar wel de charme wilden beleven van het wonen op het water.

We hebben in de jaren honderden schepen mogen verbouwen tot woonschip voor opdrachtgevers in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht: maar ook in de U.K., Frankrijk en Duitsland zult u veel van onze schepen tegenkomen. Naast het verbouwen van de bestaande schepen tot woonschip, realiseren we ook veel nieuwbouwprojecten in samenwerking met gerenommeerde architecten. Custom build schepen vaak met een authentieke uitstraling, kwalitatief grote woonruimte, energie zuinig en op mooie locaties in de steden. Het ideale is dat we deze schepen naar wens kunnen bouwen en met een vlak onderwaterschip zonder motor, waardoor de woonruimte optimaal benut wordt.

Wonen op het water is inmiddels zo populair geworden dat het verkrijgen van een ligplaats niet makkelijk is en de eisen die gemeentes stellen zijn voor iemand die niet thuis is in deze wereld moeilijk te overzien. Kom bij ons langs in Harlingen en wij kunnen u adviseren en begeleiden in dit proces. Wij hebben een breed netwerk, geschikte casco’s op voorraad en de nodige ervaring bij het aanvragen van vergunningen zo kunnen wij u professioneel adviseren en samenwerken naar de realisatie van uw droomship.
   
©