Ontwikkeling alternatieve schipondersteuning

 
Bij SRF merken we dat de vraag naar reparatie of vernieuwing van het ondervlak van schepen toeneemt.
 
Een arbeidsintensief proces, mede doordat het ondervlak nooit in zijn geheel vrij is voor bewerking, waardoor het enkel per gedeelte kan worden behandeld.
 
Om dit proces efficiënter en minder belastend voor ons personeel te maken, werkt SRF aan de ontwikkeling van een adaptief instelbare schipondersteuning. Hiermee kunnen schepen worden gelift waarbij het te bewerken ondervlak van het schip geheel vrij blijft voor de reparatie of vernieuwing.


Professionele scans

Ook stelt deze nieuwe techniek ons in staat professionele scans aan de buiten- en binnenzijde van de te behandelen vlakken te maken. Met deze gegevens kunnen de vlakken zonder afwijkingen worden gesneden en wordt het inmeten van materialen en de reparatie van de onderzijde van schepen een stuk eenvoudiger.

Onderzoek

Op dit moment werken we aan het uitvoeren van diverse onderzoeken met betrekking tot de technologie van ondersteuning, heffen, klemmen en krachten. Hiermee kunnen we een voorlopig technisch concept definiëren, waarbij de focus in eerste instantie zal liggen op het kunnen aansluiten van de grote variatie in schepen. Met deze kennis zullen we de eerste ontwerpen ontwikkelen. Met experimentele modellen voor ondersteuning, klemming en heftechnologie zullen testen worden uitgevoerd. Hiermee gaan we de integratie van componenten ontwikkelen en testen.

 
 
 
 


 Meer nieuws
©