Afdelingen

Rondhouten

Op onze afdeling Rondhouten worden masten, zwaarden, roeren, gieken, kluiverbomen en al het andere denkbare rondhout vervaardigd. Voor zowel nieuwbouw als renovatie of onderhoudsprojecten. Meestal wordt het rondhout gemaakt van massief of gevingerlast hout, maar het is ook mogelijk om de masten van staal te maken. Naast de rondhouten leveren wij ook alle andere onderdelen die bij de tuigage komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan de zeilen, het touwwerk en de aan boord aanwezige hijstoestellen. Zo kunnen wij voor elk type schip de volledige tuigage realiseren.

Techniek & Electra

Goede techniek is een essentieel onderdeel van uw schip. De stroomvoorziening dient naadloos aan te sluiten op het toenemende aantal stroomverbruikers aan boord. Daarom spenderen wij bij SRF extra aandacht aan het 'technische denkwerk' in het voortraject.Onze afdeling Techniek plaatst machines, motoren pompen en elektrische componenten in de machinekamer en andere technische ruimtes van uw schip. Bij het montagewerk worden voorbereidingen getroffen voor het inbouwen van machines en leidingen, onder meer voor de brandstof-, smeerolie-, pneumatische en hydraulische systemen. Daarna wordt alles vakkundig op de juiste plaats gemonteerd. Onze afdeling Elektra is verantwoordelijk voor de voorbereiding van de elektra aan boord van het schip. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van kabelbanen en bepaalde elektrische systemen, zoals AV-installatie en schakelkasten. In een bestaand schip vernieuwen wij uw elektrische installatie conform de actuele richtlijnen en verwachtingen, zodat het weer volledig voldoet aan uw wensen.

Staalwerk

Onze afdeling Staalwerk verzorgt alle soorten staalwerk voor de nieuwbouw, renovatie en reparatie van schepen. Of het nu gaat om het plaatsen van een compleet nieuwe opbouw of het inbouwen van een boegschroef. Onze mannen voeren iedere klus met evenveel zorg en precisie uit. De materialen waarmee wij werken zijn staal, aluminium, RVS en verscheidene composieten.

We hebben de volgende disciplines in huis:
  • CNC-frezers;
  • CNC-draaiers;
  • Lassers;
  • Metaalbewerkers; en
  • RVS-bewerkers.

Timmerwerk

Uitmuntende kwaliteit en oog voor detail, dat is wat u van onze afdeling Timmerwerk mag verwachten. Wij zorgen dat het volledige interieur en exterieur aansluit op uw wensen en overeenstemt met de uitstraling van het schip. Houdt u van eenvoud of gaat u juist voor exclusiviteit? Alvorens wij aan de slag gaan laten we u graag alle mogelijkheden zien. Wat uw uiteindelijke voorkeur ook heeft, wij realiseren subliem timmerwerk voor uw schip. Het zijn juist de kleine details die het verschil maken en daarom wordt de afwerking van zowel uw in- als exterieur met zorg en aandacht uitgevoerd.
 
©